Do sklepów trafiła właśnie Wielka Księga z Wypiekami pt. „100 przepisów pachnących bakaliami” będąca ukoronowaniem realizowanego przez nas Festiwalu Wypieków na zlecenie firmy Bakalland S.A.
Wielka Księga z Wypiekami będzie dostępna przy zakupie produktów marek Bakalland i Delecta.
Festiwal Wypieków ma na celu wzmocnienie eksperckiego wizerunku marek – Bakalland w kategorii bakalii oraz Delecta w pieczeniu.
Motywem przewodnim tegorocznej edycji Księgi są bakalie. Oprócz samych przepisów i podpowiedzi, jak użyć bakalii w słodkich wypiekach i deserach, znajdziemy w niej informacje o pochodzeniu bakalii, formach uprawy, właściwościach odżywczych. Wydawnictwo jest podzielone na 12 rozdziałów – każdy z nich poświęcony jest jednemu z rodzajów bakalii.
Nakład “Wielkiej Księgi z Bakaliami” wyniesie 75 tys. egzemplarzy. Księgę będzie można zdobyć w czasie trwania promocji, dokonując zakupu produktów Bakalland i Delecta. Publikację wspierać będzie akcja promocyjna w punktach sprzedaży i w internecie.
Dwie poprzednie edycje Księgi zostały zrealizowane również przez Brand Support.
Edycja 2015 była zbiorem przepisów i związanych z nimi emocjonujących historii towarzyszących pieczeniu ciast, nadesłanych w konkursie konsumenckim. 2016 to edycja pełna wypieków regionalnych, zebranych w trakcie podróży po Polsce przez mistrzów kuchni: Davida Gaboriaud i Jerzego Nogala.